Takaisin

Kiina kiehtoo suomalaisopiskelijoita – Huawei valitsi lähtijät kulttuuria ja teknologiaa yhdistävälle opintomatkalle

27.07.2017

Huawei on toteuttanut vuodesta 2008 asti tieto- ja viestintäteknologian opiskelijoille suunnattua Seeds for the Future -ohjelmaa. Huawein globaali opiskelijaohjelma käynnistettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuosi sitten, jolloin kymmenen hengen suomalaisryhmä matkusti Kiinaan. Tänä vuonna tilaisuus päästä Huawein vieraaksi Kiinaan kiinnosti opiskelijoita laajasti. Kesäkuussa päättyneeseen hakuun saapui hakemuksia lähes kaikista Suomen yliopistoista.

– On ilahduttava nähdä, että ohjelma kiinnosti näin laajasti opiskelijoita ympäri Suomen. Viime vuoden ohjelma sujui erittäin hyvin, mikä on varmasti yksi syy kiinnostukseen. Hakemuksista näki, että niiden eteen oli nähty paljon vaivaa, sanoo Huawein viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Hennariikka Andersson .

Kasvava Aasia kiinnostaa suomalaisopiskelijoita

Tänä vuonna osallistujia valittiin yhteensä kuudesta yliopistosta ympäri Suomen. Oulun yliopistosta mukaan valittu Riikka Haataja on innoissaan tulevasta mahdollisuudesta.

– Vieläkään ei tahdo tuntua todelliselta päästä Kiinaan! Todella hyvä fiilis, kun on tullut valituksi varmasti laajasta ja kovatasoisesta porukasta.

Samoilla linjoilla on Tampereen teknillisen yliopiston Joni Toppari .

– ­Todella mahtavat fiilikset! Olen halunnut pitkään päästä käymään Aasiassa ja nyt kun vielä pääsi tällaiseen ohjelmaan mukaan, jossa pääsee tutustumaan nykyteknologian huipulle, niin eipä tässä ole kuin ylipositiiviset fiilikset.

Toppari arvioi, että opintomatkalta saa uutta perspektiiviä ja käytännön vinkkejä omaa opinto- ja urapolkua ajatellen.

– Uskon matkan jälkeen tietäväni paremmin, mitä kursseja kannattaa vielä koululla lukea ja mitä kiinnostavia asioita on hyödyllistä opetella itse. Sen lisäksi verkostoitumisesta ja kansainvälisistä kontakteista on tulevaisuudessa hyötyä.

Kulttuuria Kiinan muurilla ja huipputeknologiaa Huawein pääkonttorilla

Valitut kymmenen opiskelijaa lentävät Kiinaan elokuussa. Ensimmäisellä viikolla he tutustuvat Kiinan kulttuuriin ja kieleen maan pääkaupungissa Pekingissä. Toisella viikolla ryhmä suuntaa Shenzheniin Huawein pääkonttorille perehtymään tieto- ja viestintäteknologian uusimpiin innovaatioihin yhtiön omien asiantuntijoiden johdolla.

– Haluamme konkreettisesti tukea ja kannustaa lahjakkaita suomalaisopiskelijoita eteenpäin ICT-alalla. Huawein pääkonttorilla suomalaisopiskelijat saavat erinomaisen mahdollisuuden soveltaa opintojaan käytännön tasolla sekä oppia uutta alan osaajien ohjauksessa, Andersson kertoo.

Vuoden 2017 Seeds for the Future -ohjelmaan valittiin kymmenen opiskelijaa kuudesta yliopistosta: Noora Tanska (Aalto-yliopisto), Janne Gröndahl (Aalto-yliopisto), Jani Kurki (Aalto-yliopisto), Jonne Huotari , (Helsingin yliopisto), Joni Toppari (Tampereen teknillinen yliopisto), Ville Tahvanainen (Tampereen teknillinen yliopisto), Joel Reijonen (Vaasan yliopisto), Tommi Karjalainen (Oulun yliopisto), Riikka Haataja (Oulun yliopisto) sekä Otto Jahnukainen (Jyväskylän yliopisto). 

Huawei-yhteyshenkilö

Hennariikka Andersson, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Huawei Technologies Oy, 040 845 8066, hennariikka.andersson@huawei.com

Lisätiedot, kuvat ja tuotelainat:

Aapo Kuortti, Republic of Communications, 050 313 1133, aapo.kuortti@republic.fi

Lisätietoja Huaweista:

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa.

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

Huawei työllistää T&K-keskuksissaan ympäri maailman yli 75 000 insinööriä. Yhtiö palkkaa vuosittain jopa 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa – enemmän kuin yksikään muu toimija alalla.

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.

Suomessa Huaweilla aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää tällä hetkellä yli 340 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa myyntikonttori sekä kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, joista toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Huawei Technologies

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa. 

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, joista yli 79 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa. 

Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää nykyään kaikkiaan yli 370 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa myyntitoimiston lisäksi myös kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Vuosittain yhtiö palkkaa jopa 10 000 vastavalmistunutta tai pian valmistuvaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu yritys ICT-alalla. 

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.