Takaisin

Huawein Seeds for the Future -ohjelma kiinnosti suomalaisopiskelijoita – yhtiön pääkonttorille lähtijät valittu

27.09.2016

Suomen ensimmäisen Seeds for the Future -opiskelijaohjelman valinnat on tehty. Kymmenen suomalaisopiskelijaa matkustaa lokakuussa Huawein kutsumana Kiinaan tutustumaan yhtiön pääkonttoriin sekä tieto- ja viestintäteknologian uusimpiin trendeihin. 

Huawei on toteuttanut vuodesta 2008 asti tieto- ja viestintäteknologia-alan opiskelijoille suunnattua Seeds for the Future -ohjelmaa. Ohjelma rantautui Suomeen ensi kertaa tänä syksynä, ja tilaisuus päästä tutustumaan yhtiön pääkonttoriin kiinnosti monia alan opiskelijoita. Elokuun alussa käynnistyneeseen hakuun saapui runsaasti hakemuksia lähes kaikista Suomen yliopistoista.

Haku päättyi 4.9. ja ohjelman opiskelijavalinnat on nyt tehty. Opintomatkalle lähtee lokakuussa kymmenen ICT-alasta kiinnostunutta suomalaisopiskelijaa kuudesta eri yliopistosta: Turun yliopistosta, Aalto-yliopistosta, Itä-Suomen yliopistosta, Jyväskylän yliopistosta, Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta sekä Tampereen teknillisestä yliopistosta. Mukana on seitsemän miestä ja kolme naista.

– Olemme erittäin otettuja siitä, että ohjelma kiinnosti näin monia opiskelijoita ympäri Suomen. Hakemukset olivat todella kovatasoisia, ja oli ilo huomata, kuinka paljon niiden eteen oli nähty vaivaa, sanoo Huawein viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Hennariikka Andersson.

Kahden viikon matkalla opiskelijat paneutuvat tieto- ja viestintäteknologian uusimpiin innovaatioihin sekä tutustuvat kiinan kieleen ja maan monipuoliseen kulttuuriin. Matka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kansainväliselle verkostoitumiselle ja suhteiden luomiselle alan johtavassa yhtiössä työskenteleviin eturivin ammattilaisiin.

– Seeds For The Future -ohjelmalla haluamme tukea ja kannustaa lahjakkaita opiskelijoita eteenpäin ICT-alalla. Huawein pääkonttorilla suomalaisopiskelijat saavat erinomaisen mahdollisuuden soveltaa opintojaan käytännön tasolla sekä oppia uutta alan huippuosaajien ohjauksessa.

Lisätietoja Seeds for the Future -ohjelmasta:

Seeds for the Future on Huawein merkittävin opiskelijaohjelma, jota on toteutettu vuodesta 2008 ympäri maailmaa. Kaksiviikkoinen ohjelma tarjoaa teknologiasta kiinnostuneille yliopisto-opiskelijoille harvinaislaatuisen mahdollisuuden tutustua alan uusimpiin innovaatioihin Huawein pääkonttorilla Kiinan Shenzhenissä sekä Kiinan monipuoliseen kulttuuriin ja kieleen Pekingissä.

Suuren suosion saavuttaneeseen ohjelmaan on osallistunut jo yli 2 000 yliopisto-opiskelijaa ympäri maailman, ja pelkästään Euroopasta ohjelmaan on päässyt viimeisen kuuden vuoden aikana satoja opiskelijoita peräti 27 eri maasta. Vuonna 2016 ohjelmaan odotetaan osallistuvan 80 eri opiskelijaryhmää yli 70 maasta. Suomi on ohjelmassa mukana tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Lisätietoja Huaweista:

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa.

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

Huawei työllistää T&K-keskuksissaan ympäri maailman yli 75 000 insinööriä. Yhtiö palkkaa vuosittain jopa 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa – enemmän kuin yksikään muu toimija alalla.

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.

Huawei-yhteyshenkilö

Hennariikka Andersson, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Huawei Technologies Oy, 040 845 8066, hennariikka.andersson@huawei.com

Lisätiedot, kuvat ja tuotelainat:

Irina Mikkola, Republic of Communications, 050 362 1432, irina.mikkola@republic.fi 

Huawei Technologies

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa. 

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, joista yli 79 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa. 

Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää nykyään kaikkiaan yli 370 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa myyntitoimiston lisäksi myös kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Vuosittain yhtiö palkkaa jopa 10 000 vastavalmistunutta tai pian valmistuvaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu yritys ICT-alalla. 

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.