Takaisin

Huawein Seeds for the Future -ohjelma ensi kertaa Suomeen – valikoidut opiskelijat pääsevät kehittämään osaamistaan yhtiön pääkonttorille

26.09.2016

Huawei on toteuttanut vuodesta 2008 lähtien tieto- ja viestintäteknologia-alan opiskelijoille suunnattua Seeds for the Future -ohjelmaa. Nyt ohjelma rantautuu ensi kertaa Suomeen.

Kymmenellä tieto- ja viestintäteknologiaa tai vastaavaa alaa opiskelevalla yliopisto-opiskelijalla on mahdollisuus matkustaa Huawein vieraana Kiinaan kahdeksi viikoksi lokakuussa 2016. Huawein tarjoaman matkan aikana opiskelijat pääsevät oppimaan tieto- ja viestintäteknologian uusimmista innovaatioista sekä samalla tutustumaan kiinan kieleen ja maan monipuoliseen kulttuuriin. Matkan ensimmäinen viikko vietetään Pekingissä ja toinen Shenzhenissä.

Ohjelma tarjoaa opiskelijoille erinomaiset mahdollisuudet kansainväliselle verkostoitumiselle ja suhteiden luomiselle alan johtavassa yhtiössä työskenteleviin huippuammattilaisiin.

”Tämä on huikea mahdollisuus suomalaisille yliopisto-opiskelijoille kartuttaa kokemusta kansainvälisestä työelämästä ja -kulttuurista. Huawei rekrytoi vuosittain 6 000–10 000 uutta harjoittelijaa maailmanlaajuisesti. Tässäkin mielessä ohjelma tarjoaa poikkeuksellisen mahdollisuuden verkostoitumiselle, sanoo Huawein viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava Hennariikka Andersson.

”Suomen ICT-alan opetus on maailman luokkaa. Huawei on Suomen tuotekehitysyksikkönsä kautta ollut eri tavoin mukana korkeakouluyhteistyössä. Seeds for the Future -ohjelma avaa opiskelijoille lisää mahdollisuuksia tutustua Huawein toimintaan”.

Ohjelmaan voi hakea osoitteessa www.seedsforthefuture.fi. Hakuaika päättyy 4.9.2016.

Lisätietoja Seeds for the Future -ohjelmasta:

Seeds for the Future on Huawein merkittävin opiskelijaohjelma, jota on toteutettu vuodesta 2008 ympäri maailmaa. Kaksiviikkoinen ohjelma tarjoaa tieto- ja viestintäteknologian yliopisto-opiskelijoille harvinaislaatuisen mahdollisuuden tutustua alan uusimpiin innovaatioihin Huawein pääkonttorilla Kiinan Shenzhenissä sekä Kiinan monipuoliseen kulttuuriin ja kieleen Pekingissä.

Suuren suosion saavuttaneeseen ohjelmaan on osallistunut jo yli 2 000 yliopisto-opiskelijaa ympäri maailman, ja pelkästään Euroopasta ohjelmaan on päässyt viimeisen kuuden vuoden aikana satoja opiskelijoita peräti 27 eri maasta. Vuonna 2016 ohjelmaan odotetaan osallistuvan 80 eri opiskelijaryhmää yli 70 maasta. Suomalaisopiskelijoilla on mahdollisuus hakea ohjelmaan nyt ensimmäistä kertaa.

Lisätietoja Huaweista:

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa.

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

Huawei työllistää T&K-keskuksissaan ympäri maailman yli 75 000 insinööriä. Yhtiö palkkaa vuosittain jopa 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa – enemmän kuin yksikään muu toimija alalla.

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.

Huawei-yhteyshenkilö – viestintä ja yhteiskuntasuhteet

Hennariikka Andersson, Huawei Technologies Oy, 040 845 8066, hennariikka.andersson@huawei.com

Lisätiedot, kuvat ja tuotelainat:

Irina Mikkola, Republic of Communications, 050 362 1432, irina.mikkola@republic.fi

Maija Hyötyläinen, Republic of Communications, 050 572 9679, maija.hyotylainen@republic.fi 

Huawei Technologies

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa. 

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, joista yli 79 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa. 

Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää nykyään kaikkiaan yli 370 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa myyntitoimiston lisäksi myös kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Vuosittain yhtiö palkkaa jopa 10 000 vastavalmistunutta tai pian valmistuvaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu yritys ICT-alalla. 

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.