Takaisin

Huawei hakee yliopisto-opiskelijoita verkostoitumaan yhtiön pääkonttorille

09.05.2017

Huawei avasi globaalin Seeds for the Future -opiskelijaohjelmansa ensimmäisen kerran Suomessa viime vuonna. Saatujen positiivisten kokemusten myötä suomalaiset tieto- ja viestintäteknologian opiskelijat saavat jo toistamiseen mahdollisuuden hakea mukaan kansainväliseen ja arvostettuun ohjelmaan.

”Haluamme opiskelijaohjelman avulla kasvattaa nuorten kiinnostusta tieto- ja viestintäteknologiaa kohtaan sekä kannustaa heitä ICT-alan opinnoissa rohkeasti eteenpäin. Suomalaisopiskelijoilla on valtavasti potentiaalia, ja haluamme luoda heille uusia mahdollisuuksia tuoda osaamista esille”, kertoo Huawein yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja Hennariikka Andersson .

Seeds for the Future on myös merkittävä rekrytointiväylä Huaweille, sillä sen kautta yhtiö pääsee kasvotusten useiden ansioituneiden ICT-alan opiskelijoiden kanssa. Huawei palkkaakin vuosittain jopa 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu toimija alalla.

”Tämä on erinomainen mahdollisuus päästä benchmarkkaamaan omaa osaamistaan globaalissa työyhteisössä. Kontaktit oikeisiin tahoihin ovat ensiarvoisen tärkeitä työmarkkinoilla”, Andersson sanoo.

Haussa kymmenen tieto- ja viestintäteknologian opiskelijaa

Kymmenellä suomalaisella tieto- ja viestintäteknologiaa tai vastaavaa alaa opiskelevalla yliopisto-opiskelijalla on mahdollisuus matkustaa Huawein vieraana Kiinaan 20.8.– 3.9.2017 kartuttamaan ICT-alan osaamistaan. Matkan ensimmäinen viikko vietetään kiinan kielen ja kulttuurin parissa Pekingissä ja toinen Huawein kotikampuksella Shenzhenissä.

Viime vuonna matkaan lähti kymmenen suomalaisopiskelijaa kuudesta eri yliopistosta. Kokemukset ja saatu palaute ohjelmasta ovat olleet hyvin positiivisia.

”Hain mukaan, sillä Huawei on aina kiinnostanut minua yrityksenä ja matka vaikutti erinomaiselta tilaisuudelta päästä tutustumaan Kiinan kulttuuriin ja tapaamaan ICT-alan ammattilaisia. Matka olikin todellinen vuoden kohokohta! Koimme upeita elämyksiä ja lisäksi tapasin kymmenen huikeaa ihmistä, jotka ovat nykyään hyviä kavereitani”, kertoo ohjelmassa syksyllä 2016 mukana ollut Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelija Oskari Jahkola .

”Parasta matkassa oli kokonaisuus – se, miten hyvin matka oli suunniteltu ja miten hienosti järjestelyt toimivat”, hän jatkaa.

Haku Seeds for the Future -ohjelmaan alkaa 5.5.2017 osoitteessa www.seedsforthefuture.fi. Hakuaika päättyy 15.6.2017.

Lisätietoja Seeds for the Future -ohjelmasta:

Seeds for the Future on Huawein merkittävin opiskelijaohjelma, jota on toteutettu ympäri maailmaa vuodesta 2008. Vuosittain ohjelmaan kutsutaan lähes 1 000 opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Ohjelman avulla Huawei pyrkii tukemaan ICT-alan kehitystä ja tulevaisuuden innovaatioiden syntymistä. Yhtiö on sitoutunut panostamaan ohjelmaan pitkällä tähtäimellä.

Suuren suosion saavuttaneeseen ohjelmaan on osallistunut jo yli 2 700 yliopisto-opiskelijaa ympäri maailman, ja pelkästään Euroopasta ohjelmaan on päässyt viimeisen kuuden vuoden aikana satoja opiskelijoita peräti 27 eri maasta. Vuonna 2016 ohjelmaan osallistui 80 eri opiskelijaryhmää yli 70 maasta. Suomi osallistui ohjelmaan ensimmäistä kertaa syksyllä 2016.

Lisätietoja Huaweista:

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa.

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

Huawei työllistää T&K-keskuksissaan ympäri maailman yli 75 000 insinööriä. Yhtiö palkkaa vuosittain jopa 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa – enemmän kuin yksikään muu toimija alalla.

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.

Huawei-yhteyshenkilö – viestintä ja yhteiskuntasuhteet

Hennariikka Andersson, yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja, Huawei Technologies Oy, 040 845 8066, hennariikka.andersson@huawei.com

Lisätiedot ja kuvat:

Irina Mikkola, Republic of Communications, 050 362 1432, irina.mikkola@republic.fi

Aapo Kuortti, Republic of Communications, 050 313 1133, aapo.kuortti@republic.fi

Huawei Technologies

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa. 

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, joista yli 79 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa. 

Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää nykyään kaikkiaan yli 370 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa myyntitoimiston lisäksi myös kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Vuosittain yhtiö palkkaa jopa 10 000 vastavalmistunutta tai pian valmistuvaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu yritys ICT-alalla. 

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.