Tiedotteet

Kymmenen suomalaisopiskelijaa valittiin Huawein globaaliin opiskelijaohjelmaan

26.11.2018

Huawei julkisti perjantaina globaaliin Seeds for the Future -ohjelmaan valitut tieto- ja viestintäteknologia-alan suomalaisopiskelijat. Kymmenen opiskelijan ryhmässä on edustusta seitsemästä korkeakoulusta eri puolilta Suomea. Opiskelijat lentävät Pekingiin ja Shenzheniin tutustumaan ICT-alan uusimpiin innovaatioihin ja kiinalaiseen kulttuuriin.

Suomen ICT-opiskelijapula vaatii syvällistä yritysyhteistyötä – Huawei rakentanut yhteyttä opiskelijaohjelmalla Kiinaan

19.10.2018

Suomalaisnuorten kiinnostus ICT-alaa kohtaan on laskenut samalla kun tarve ICT-osaajille on suurempi kuin koskaan. Haaste on havaittu myös Huaweilla, joka on syventänyt yhteistyötään alan korkeakouluihin. Yhtiö hakee tällä hetkellä opiskelijoita Seeds for the Future -ohjelmaansa, joka vie kansainvälisestä urasta kiinnostuneita suomalaisopiskelijoita opintomatkalle Kiinaan.

Huawei käynnistää globaalin opiskelijaohjelmansa haun Suomessa – tavoitteena löytää nuoria ICT-lahjakkuuksia

25.09.2018

Huawei etsii suomalaisia korkeakouluopiskelijoita globaalin Seeds for the Future -opiskelijaohjelmaansa. Mukaan valitut opiskelijat pääsevät marras-joulukuussa 2018 koulutusjaksolle Kiinaan. Tavoitteena on löytää Suomesta nuoria lahjakkuuksia, joilla intohimoa kehittyä ICT-alan kansainvälisiksi huippuosaajiksi. Haku laajenee ensimmäistä kertaa myös AMK-opiskelijoihin.

Huawei Technologies

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa. 

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, joista yli 79 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa. 

Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää nykyään kaikkiaan yli 370 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa myyntitoimiston lisäksi myös kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Vuosittain yhtiö palkkaa jopa 10 000 vastavalmistunutta tai pian valmistuvaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu yritys ICT-alalla. 

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.