Ohjelman tavoite

Miksi Huawei on luonut ohjelman?

Huawein tavoitteena on löytää Seeds for the Future -ohjelman avulla Suomesta ja eri puolilta maailmaa intohimoisia ICT-lahjakkuuksia, jotka haluavat olla eturintamassa viemässä alaa tuleville vuosikymmenille.

ICT-ala on yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kehittyvistä aloista. Sen kasvu jatkuu edelleen, kun uusista teknologioista tulee aina vain keskeisempi osa yhteiskuntaa. Samalla ICT-ammattilaisia tarvitaan entistä enemmän.

Huawei työllistää jo yli 180 000 henkilöä ympäri maailman, mutta osaajia tarvitaan edelleen lisää. Osaajapula on niin Huawein kuin koko alan kasvun yksi suurimmista hidasteista.

Olisi tärkeää välittää tämä positiivinen viesti entistä paremmin työelämän suuntaa miettiville: vastuullisia työtehtäviä dynaamisissa yrityksissä on paljon tarjolla, ja alan tulevaisuus näyttää kirkkaalta.

Haluamme vastata haasteeseen

Huawei haluaa olla aktiivinen toimija tilanteen parantamiseksi. Yhtiö on kehittänyt erilaisia tapoja jakaa ihmisille tietoa alan mahdollisuuksista. Huawei haluaa myös tarjota ennakkoluulottomasti työllistymismahdollisuuksia uusille ICT-osaajille. Tarvitsemme jatkuvasti uutta intohimoa ja erilaisia tapoja kehittää alaa.

Vuonna 2008 aloitettu Seeds for the Future -ohjelma on esimerkki yhtiön pitkäjänteisestä yhteistyöstä korkeakoulujen kanssa. Se on myös yksi yhtiön yhteiskuntavastuuohjelman lippulaivahankkeista ja suurin yksittäinen investointi.

Seeds for the Future -ohjelmalla Huawei haluaa motivoida opiskelijoita tutustumaan syvemmin opiskelemaansa alaan ja näkemään, millaista osaamista alan eturintamassa työskentely vaatii.

Opiskelijat saavat ohjelmassa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä näkemään alan tuoreinta teknologiaa ja elämää monikansallisessa työyhteisössä sekä oppimaan globaalista liiketoiminnasta.

Let's work together to sow the seeds of hope around the globe and create a brighter future for the ICT industry!

Huawei Technologies

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa. 

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, joista yli 79 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa. 

Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää nykyään kaikkiaan yli 370 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa myyntitoimiston lisäksi myös kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Vuosittain yhtiö palkkaa jopa 10 000 vastavalmistunutta tai pian valmistuvaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu yritys ICT-alalla. 

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.