Kokemuksia

Seeds for the Future -ohjelma etsii intohimoisia ICT-opiskelijoita

Huawein vuonna 2008 perustettu Seeds for the Future -ohjelma on toteutettu Suomessa nyt kolme kertaa. Se tarjoaa upean mahdollisuuden verkostoitua ICT-alan ammattilaisten ja opiskelijoiden kanssa. 

Huawei ennustaa, että vuoteen 2025 mennessä maailmassa on jo yli 100 miljardia verkkoyhteyttä, 6,5 miljardia Internetin käyttäjää ja 8 miljardia älypuhelinta. Yhteyksiä syntyy koko ajan enemmän ja enemmän niin ihmisten kesken kuin myös ihmisten ja tavaroiden välillä. ICT-ekosysteemi elää parhaillaan valtavaa murrosta, ja ala tarvitsee teknisiä osaajia, jotka osaavat vastata murroksen haasteisiin ja luoda uusia innovaatiota. 

Kuvia ohjelmasta

Klikkaamalla kuvia näet ne isompana.

Noora Tanska
Aalto-yliopisto

Janne Gröndahl
Aalto-yliopisto

Jani Kurki
Aalto-yliopisto

Jonne Huotari
Helsingin yliopisto

Joni Toppari
Tampereen teknillinen yliopisto

Ville Tahvanainen
Tampereen teknillinen yliopisto

Joel Reijonen
Vaasan yliopisto

Tommi Karjalainen
Oulun yliopisto

Riikka Haataja
Oulun yliopisto

Otto Jahnukainen
Jyväskylän yliopisto

Opiskelijaohjelmaan on globaalisti osallistunut jo...

108 maata

350 korkeakoulua

3 600 opiskelijaa

Huawei Technologies

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa. 

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 180 000 henkilöä, joista yli 79 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa. 

Suomessa Huawei aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää nykyään kaikkiaan yli 370 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa myyntitoimiston lisäksi myös kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta – toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.

Vuosittain yhtiö palkkaa jopa 10 000 vastavalmistunutta tai pian valmistuvaa opiskelijaa, mikä on enemmän kuin yksikään muu yritys ICT-alalla. 

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.